Wie ben ik ?

Ik ben Tom Waltman. Ik ben in 1953 geboren, woon in Leiden en ben getrouwd.
Naast mijn deeltijdbaan in het onderwijs besteed ik mijn energie aan mijn eigen coachingspraktijk. Verder maak ik deel uit van de examencommissie van Opleidingen Land van Rouw.

Vanaf 1981 ben ik werkzaam in het voortgezet onderwijs. Sinds 1993 heb ik naast mijn werk als docent ervaring opgedaan als decaan, leerlingbegeleider en docentbegeleider.
Als leerlingbegeleider begeleid ik jonge mensen in de leeftijd van 13 tot 20 jaar op het gebied van o.a. loopbaanplanning, faalangst, persoonlijke en motivationele problemen en rouwverwerking.
Als docentbegeleider coach ik beginnende docenten bij de start van hun loopbaan en ervaren docenten als zij bijvoorbeeld vastlopen tijdens hun carričre of als zij met andere, meer persoonlijke problematiek te maken krijgen.

Na het overlijden van mijn vrouw in 1988 werd ik geconfronteerd met zingevingsvragen. Voor mij is dat een beginpunt geweest van een aantal stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Dat proces is begonnen met mijn belangstelling voor rouwprocessen en daarna voor psychologie in het algemeen. Hieruit ontstond bij mij tevens de wens om eigen inzichten ten dienste van anderen te stellen. Na een jaar aan de universiteit psychologie te hebben gestudeerd en via de opleiding tot leerlingbegeleider ben ik steeds vaker als coach van zowel leerlingen als docenten in het onderwijs aan de slag gegaan. De laatste jaren ben ik ook in mijn eigen praktijk als (wandel)coach actief. Mijn kernkwaliteiten die ook in mijn begeleidingswerk tot uiting komen zijn rust, betrouwbaarheid en humor. Mijn hart ligt bij het werken met mensen. Het inspireert mij als ik getuige mag zijn van de persoonlijke ontwikkeling die mensen doormaken. Daaraan een bijdrage te mogen leveren ervaar ik als een geschenk.

Mijn deskundigheid

· Land van Rouw / Omgaan met verlies - 2-jarige post-HBO opleiding tot rouwbegeleider en
    verliesconsulent
    SPHBO-Registratienummer: 70509-57450

· RET-instituut Haarlem - Basistraining RET 

· Phoenix Opleidingen in Utrecht - 3-jarige opleiding professionele communicatie; hierdoor
    ben ik ook gecertificeerd NLP-practitioner.
`   SPHBO-Registratienummer: 93875-57450

· Hogeschool Holland in Diemen - 2-jarige opleiding leerlingbegeleiding en schooldecanaat

· Universiteit Leiden -  afgestudeerd in Duitse Taal- en Letterkunde

Daarnaast heb ik het eerste jaar van de studie Psychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden in deeltijd gevolgd, heb ik enkele jaren aan Tai Chi gedaan en ben ik geschoold in Oplossingsgerichte Begeleiding.

Mijn stijl van werken

In mijn begeleidingswerk maak ik gebruik van de methodieken die ik tijdens mijn diverse opleidingen heb geleerd. Denk daarbij aan:

· Transactionele Analyse (TA)
· Neuro Linguďstisch Programmeren (NLP)
· Familieopstellingen
· Rationeel Emotieve Therapie (RET)
· Oplossingsgerichte Begeleiding
· Wandelcoaching


Home Welkom Aanbod Wie ben ik? Tarieven Links Contact
WYSIWYG Web Builder